logo

Stryktipset andelsspel

Stryktipset andelsspel

Stryktipset är ett anrikt och omtyckt poolspel där målet är att pricka rätt i 13 fotbollsmatcher. Det är Svenska Spel som ligger bakom spelet. För många har det blivit en tradition att köpa in sig i ett Stryktipset andelsspel på lördagen.

Köp ett Stryktipset andelsspel i butik eller online

Länge var det vara möjligt att köpa ett Stryktipset andelsspel hos fysiska ombud hos Svenska Spel men nu är det även tillgängligt online. Det finns många fördelar med att köpa en andel online:

  • Du har ett större utbud
  • Du är inte låst till där du bor
  • Du kan följa med i andelsspelet direkt på Svenska Spels hemsida

Eftersom det har blivit så populärt med Stryktipset kan du välja och vraka mellan olika spelläggare. Du kan ofta kika på deras spelkupong innan du väljer att köpa in dig. Då ser du om det är ett spel du kan ställa dig bakom eller inte.

Följ med i ditt Stryktipset andelsspel online

Om du köper in dig i ett andelsspel online kommer du automatiskt se din kupong på ditt spelkonto. När du klickar på denna ser du hela tiden hur många rätt du har. Skulle ett lag göra mål kommer du se utdelningen och antal rätt på kupongen. Det är väldigt enkelt att följa med i.

Köper du en fysisk andel i butik får du själv hålla reda på alla matcher och hur många rätt ni har på kupongen. Det är alltså mycket smidigare att välja en andel på nätet.

Varför ska man köpa en andel?

Den stora fördelen med att köpa en andel är att du kan vara med på ett större system utan att behöva betala flera tusen kronor. Du kan även få hjälp av duktiga spelläggare som lägger ner enormt många timmar på att hålla sig uppdaterade om matcherna.

De bästa spelläggarna har koll på trender, förändringar i oddset och andra lagnyheter. De använder sedan denna information för att göra så välgrundade beslut som möjligt.

Välj andel efter spelfilosofi

Även om de flesta spelläggare är väldigt pålästa kommer du märka att alla inte har samma utfall på sina kuponger. Det beror på att många har olika syften med sina kuponger. För att få in de riktigt stora vinsterna måste det skrälla i vissa matcher. Ju färre som har spelat på ett resultat som går in desto bättre.

De spelläggare som vill få in de riktigt stora miljonerna kommer alltså att välja fler skrällar på sin kupong. De brukar också vara ärliga med att de spelar efter denna filosofi. Om du köper en sådan kupong får du vara beredd på att det ofta kan bli förlust. Skulle den gå in brukar det dock bli högre vinst än andra kuponger. Du kan alltså hitta Stryktipset andelar som passar dig och dina mål.

Så funkar Stryktipset

Stryktipset hade premiär redan 1934 och varit en favorit i Sverige sedan dess. Många svenskar har alltid haft ett stort intresse för engelsk fotboll och det återspeglas på Stryktipset. Från början var det bara 12 matcher på kupongen men nu är det alltså 13 matcher som gäller.

Matcherna på kupongen kommer främst från Premier League men också från andra ligor och cuper i landet. Du ska betta 1X2 på varje match. Du kan inte hoppa över några matcher utan du måste ha ett utfall på samtliga 13. Det går även att halvgardera eller helgardera matcherna, men kupongen går snabbt upp i pris.

Stryktipset

Historien om Stryktipset andelsspel

Som vi nämnde tidigare var det tidigare bara möjligt att köpa Stryktipset andelsspel via ett officiellt ombud för svenska spel. Det är fortfarande möjligt att göra det runt om i hela Sverige. Sedan 2019 kan du även köpa andelar på nätet via en sida som heter Spela Tillsammans. Det är Svenska Spel som ligger bakom denna sajt.

Det som skiljer dagens andelsspel är att det idag finns betydligt mer reduceringsverktyg att välja bland. Många spelläggare väljer att lämna in just reducerade system för att hålla nere priserna.

Spela Stryktipset på lördagar

Du kan bara spela på Stryktipset en gång i veckan. Det traditionella är att första matchen spelas på lördagen klockan 16.00. Det betyder att det är spelstopp klockan 15.59. Vissa veckor kan det dock ändras beroende på utbudet och tid på året. Under sommaren när ligorna har uppehåll kan det se annorlunda ut.

Få in en storvinst med ett Stryktipset andelsspel

Det finns många exempel på Stryktipset andelsspel som fått in riktiga storvinster. 2020 var det ett gäng som spelade in hela 4,7 miljoner. Det innebar att alla andelar fick ungefär 235 000 kronor vardera. De som hade två andelar fick alltså dubbel vinst.

Vissa lag har också fått in vinster på allt från 1 miljon till 3 miljoner. Även om det är ett lag med 50 andelar blir det fortfarande en bra summa för alla som deltar. Som alltid när det rör sig om spel är det viktigt att ha en budget. Du bör aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora.

Så kan du köpa en andel

Om du vill köpa ett Stryktipset andelsspel gör du det via Svenska Spels hemsida. Vet du namnet på ditt lag kan du söka direkt efter dem. Du kan även filtrera på kostnad eller spelform för att enklare hitta det du söker. Du kan även köpa flera andelar i samma system om du vill.

Fördelen med ett andelsspel är att du kan använda betydligt fler tecken. Om du lägger din egen kupong är det lätt att missa en match för att man har för få utfall. När du köper in dig på en andel har kupongen betydligt mer halvgarderingar och helgarderingar. Det är också lättare att ta med skrällar som du kanske inte har råd med på en egen kupong.

Utdelning på Stryktipset

Återbetalningen för Stryktipset är vanligtvis 65 %. Det betyder att Svenska Spel behåller 35 % för att kunna driva spelet. Svenska Spel höjde faktiskt återbetalningsprocenten 2010, tidigare låg den bara på 46 %.

Om det är Stryktipset med jackpott kan utdelningen se annorlunda ut. Då kommer utdelningen att bli högre. Därför kommer det normalt finnas betydligt mer andelar under helger med jackpott. Skulle du vara ensam vinnare på Stryktipset är du garanterad minst 10 miljoner.

Så mycket kostar ett Stryktipset andelsspel

Priset för ett andelsspel varierar väldigt mycket. De lägsta kostar inte mer än 10 kronor per andel. Du kan även hitta andelsspel som kostar mer än 3000 kronor. Alla kan alltså köpa andelar oavsett om de har en liten eller större budget. Du kan även köpa in dig i flera andelar om du skulle vilja.

Vanliga frågor och svar

Det är ett spel där Stryktipset har delats upp i flera andelar. En spelläggare lämnar in spelet för en viss summa och sedan delar men lika på en eventuell vinst.

Du kan använda sökfunktionen för att sortera efter pris eller spelform. Du kan även läsa om de olika lagen och vad de har för spelfilosofi.

Det beror helt på vilken andel du väljer. En andel kan kosta allt mellan 10 kr och upp till flera tusen kronor. Du ser alltid hur mycket en andel kostar innan du väljer att gå med.